Όταν ήμουν μικρή και ήθελα να κάνω ένα δώρο πιο προσωπικό σε κάποιο φίλο, έγραφα μια κασέτα. Ξόδευα ώρες ατελείωτες για να βρω τα τραγούδια που θα μπορούσαν να του αρέσουν. Έβαζα βέβαια πάντα και κάποια δικά μου που θα ήθελα να ακούσει. Έγραφα τους τίτλους με καλλιγραφικά γράμματα στο εξώφυλλο, συνήθως μια αφιέρωση… και πολλή αγάπη.

Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα του ιστολογίου αυτού. Μια ηλεκτρονική κασέτα από τραγούδια που αγάπησα και αγαπώ σε συνδυασμό με φωτογραφίες δικές μου και μαζί κάποιες σκέψεις ή αναμνήσεις που πάντα τα συνοδεύουν.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παράκληση.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τους όρους χρήσης του ιστολογίου. 
Οι όροι χρήσης δημιουργήθηκαν όχι επειδή πιστεύω ότι είμαι καμία εμπνευσμένη αρθρογράφος ή οτιδήποτε άλλο μεγάλο, αλλά περισσότερο για να προστατεύσω κάτι πολύ δικό μου. Τα κείμενα προσφέρονται για ανάγνωση σε σας, αλλά είναι αποκλειστικά δικά μου. Επειδή κουβαλάν πολύ προσωπικές σκέψεις, γι΄ αυτό δεν επιτρέπω την αναδημοσίευση. Μπορεί να φαίνεται λιγάκι υπεροπτικό, αλλά έτσι νιώθω. Δεν νιώθω το ίδιο για τα κείμενα του άλλου ιστολογίου μου, επειδή έχουν ένα πιο κοινωνικό χαρακτήρα και για αυτό εκεί επιτρέπετε κάθε αντιγραφή και αναδημοσίευση.
Το να αντιγράφει κάποιος χωρίς την άδειά μου και μάλιστα να οικειοποιείται τις σκέψεις μου είναι ανήθικο έως και βλακώδες.
Γι΄αυτό παρακαλώ πολύ πριν αναδημοσιεύσετε οτιδήποτε, ρωτήστε με. Αν ξέρω και εκτιμώ το περιβάλλον που θα δημοσιευθεί δεν θα σας το αρνηθώ.
Παρακαλώ πολύ μη με αναγκάζετε να γράφω τέτοιου είδους άχαρες αναρτήσεις, δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Οι όροι χρήσης είναι οι εξής και θα τους βρείτε στο κάτω μέρος του ιστολογίου.

''Αυτές οι γραμμές γράφονται με πολύ αγάπη, απευθύνονται σε σας, χωρίς εσάς δεν θα είχαν νόημα, αλλά αφορούν και αντιπροσωπεύουν μονάχα εμένα και τον τόπο που δημοσιεύονται. Συνεπώς η αναδημοσίευσή τους, πέρα από παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι άτοπη και το κείμενο χάνει τον σκοπό για τον οποίο έχει γραφτεί. Αν παρ΄ όλα αυτά, κάποιος θελήσει να αναδημοσιεύει κάποιο κείμενό μου, παρακαλώ πολύ να μου στείλει e-mail στο asmhnio@gmail.com. Για ανθρώπους και τόπους που εκτιμώ δεν θα το αρνηθώ.

Οι φωτογραφίες είναι δικές μου.

Ο τίτλος του ιστολογίου είναι από το τραγούδι της Ελένης Δήμου "ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ".

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στο blog και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με μένα.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και για την υποστήριξη.''

Σας φιλώ.
Καλημέρα σας.

10 σχόλια:

  1. Αχ κοπέλα μου! Μετά από αυτό που διαπίστωσα μόλις πρόσφατα πόσο σε αισθάνομαι!
    Μετά από προτροπή φίλου έκανα ένα γκουγκλάρισμα στίχων μου ή κειμένων μου ! Και που δεν τα είδα να "βόσκουν" με άλλες υπογραφές! Μέχρι και σε site γνωριμιών! Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν πόνεσε ή με έκανε να γελάσω πικρά!

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι την είχα δει την ανάρτησή σου. Τραγελαφικό πραγματικά.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  2. Όλοι έχουμε πέσει θύματα και μη σου πω πως δεν γνωρίζουμε καν το μέγεθος (της κλεψιάς)... Σε φιλώ γλυκά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό είμαι σίγουρη αλλά δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να το ψάξω.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Μαράκι μου καλησπέρα.-είναι αργά βέβαια-πριν μια μέρα επέστρεψα απο διακοπές..μην ανησυχείς τόσο πολύ για τα κείμενά σου..μία επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη αρκεί για τα πνευματικά δικαιώματα..εκτός εαν θέλεις να τα κατοχυρώσεις με συμβολαιογραφική πράξη..να περνάς καλά και πολλά φιλιά.καλό σου ξημέρωμα τώρα πιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Τι εννοείς με αυτό που λες για την Βιβλιοθήκη;
      Δεν θέλω να κατοχυρώσω τίποτα γιατί δεν είναι και τίποτα σπουδαίο αυτό που γράφω. Σεβασμό θέλω.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι κατοχυρώνεις τα πνευματικά σου δικαιώματα στην Εθνικη Βιβλιοθήκη απο τα κείμενά σου εαν θες..Καλά για σεβασμό μην περιμένεις...στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει κοπέλα μου αυτή η λέξη..υπάρχει ζήλια,κακεντρέχεια,ασέβεια,αχαριστία,κακοήθεια..τι τα ψάχνεις..απλά προσοχή..εγώ σου ανέφερα την Ε.Β.γιατί είμαι ποιήτρια και εννοείται ότι παίρνω τα μέτρα μου..τα ποιήματά μου βγαίνουν απο την ψυχή μου,τα θεωρώ παιδιά μου και με τίποτα δεν θα ήθελα να πέσουν σε άλλους..σκέψου ότι η μητέρα μου που είναι συγγραφέας είχε κάνει δικαστήριο πριν κάποια χρόνια γιατί την ειδοποίησαν απο την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών που είναι γραμμένη .οτι το τελευταίο της βιβλίο με συλλογή ποιημάτων ήταν αντεγραμμένο σχεδόν ολόκληρο απο κάποια γυναίκα...καταλαβαίνεις σοκ που περάσαμε..τότε που δεν υπήρχε το Ιντερνετ,,τώρα πως να σε σεβαστούν λοιπόν..γιαυτό στο είπα..παράδειγμα μέσα απο την οικογένειά μου..φιλάκια κοριτσάκι μου..

      Διαγραφή
  4. Αν κι είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών χωρίς φραγμούς, σέβομαι όμως την όποια γνώμη κι επιθυμία του κάθε ανθρώπου που την εκφράζει!
    Την καλημέρα μου αφήνω!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ είμαι υπέρ, αλλά η κλοπή δεν είναι ελευθερία.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  5. Και μη λες ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο αυτό που κάνεις..εδω μέσα καταθέτεις τις σκέψεις σου,την ψυχή σου..γιαυτό και απαιτείς και σεβασμό κοριτσάκι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.