Όταν ήμουν μικρή και ήθελα να κάνω ένα δώρο πιο προσωπικό σε κάποιο φίλο, έγραφα μια κασέτα. Ξόδευα ώρες ατελείωτες για να βρω τα τραγούδια που θα μπορούσαν να του αρέσουν. Έβαζα βέβαια πάντα και κάποια δικά μου που θα ήθελα να ακούσει. Έγραφα τους τίτλους με καλλιγραφικά γράμματα στο εξώφυλλο, συνήθως μια αφιέρωση… και πολλή αγάπη.

Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα του ιστολογίου αυτού. Μια ηλεκτρονική κασέτα από τραγούδια που αγάπησα και αγαπώ σε συνδυασμό με φωτογραφίες δικές μου και μαζί κάποιες σκέψεις ή αναμνήσεις που πάντα τα συνοδεύουν.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Το χρώμα της μέρας.


Πριν 12 χρόνια η Τάνια συνάντησε τον Μιχάλη. Φαινομενικά δεν ταίριαζαν μεταξύ τους. Ούτε ηλικιακά, αλλά ούτε και σε στυλ. Κάποιες φορές όμως η συνεργασία δυο ανθρώπων που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, δίνει αποτελέσματα που δεν περιμένουμε. 
Έτσι ήταν και ο δίσκος τους ΄΄Το χρώμα της μέρας΄΄. Ένας δίσκος που η αλήθεια είναι ότι δεν ακούγετε εύκολα. Που μπορεί και να τον προσπεράσεις. Είναι όμως ένας δίσκος που αν σταθείς και του δώσεις λίγη προσοχή μπορεί να γίνει ο έρωτας της ζωής σου.
Για μένα είναι ένα αριστούργημα, ένας μικρός ανεκτίμητος θησαυρός στην ελληνική δισκογραφία. Αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων ετών και ίσως ο καλύτερος δίσκος και για τους δύο καλλιτέχνες.
Εκεί που στάθηκα περισσότερο, εκτός φυσικά από την καταιγιστική σύνθεση του Δέλτα, είναι οι υπέροχοι, περίεργοι στίχοι.
Απολαύστε τον στην λίστα αναπαραγωγής που ακολουθεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.